Мушка репрезентација Србије састаће се у четвртак рано ујутру у 03.30 часова у четвртфиналу Олимпијских игара са Хрватском. Селектор Александар Ђорђевић у миру и без много приче припрема екипу за дуел који води у борбу за медаље.

– Меч од великог значаја за обе репрезентације… Мислим да више нема места неким великим патариотским изјавама. Ми смо фокусирани на нашу игру, на нашу огромну жељу да направимо добар резултат. Показали смо доста тога на овом турниру, а можемо и морамо још боље. То је једна утакмица која је најважнија на сваком турниру. За то смо се спремали, бићемо ментално и физички спремни. Нема разлога да, осим великог респекта, имамо било какав страх.

О тензијама пред овај одлучујући дуел, селектор каже:

– Састали смо се пред Олимпијске игре на турниру у Кордоби, ми смо играли без Теодосића, а они без Хезоње. Не треба се уопште освртати на оно што је било у прошлости или на тензије. Није то на нивоу на којем је било пре 15 година. Ова утакмица много значи свима нама… Ми играмо кошарку другачију од њих, играмо брзо, притискамо лопту, стално у пресингу, са много додавања. Они су изузетно окренути ка индивидуалним квалитетима, пре свега Богдановића и Шарића који играју изузетан турнир, а имају и велико такмичарско искуство, иако је Шарић још млад играч. Уз Симона имају базу нападачке игре. На нама је да одговоримо, пре свега физички, добрим дуелима, сигурни у нашу игру, у наше ствари које нам трећу годину заредом дају добре резултате – поручио је Александар Ђорђевић.

Победник дуела Србије и Хрватске састаће се у петак у полуфиналу са бољим из меча Аустралија – Литванија.