У понедељак 27. новембра у 20.00 сати, у дворани “Александар Николић”, мушка сениорска репрезентација Србије дочекује Грузију у другом колу Г групе квалификација за Светско првенство које се 2019. године одржава у Кини. После победе над Аустријом, тим Александра Ђорђевића у понедељак увече очекује репрезентација са знатно вишим кошаркашким рејтингом, која је стални учесник европских шампионата.

Улазнице за утакмицу Србија – Грузија продају се у недељу и понедељак преко интернета – www.eventim.rs, као и на продајним местима Евентима. Улазнице ће моћи да се купе и на благајни дворане “Александар Николић” у понедељак од 16.00 сати до почетка утакмице.

Цене улазница: трибине – 300 динара, партер – 450 динара, плава и бела ложа – 600 динара, други ред столица поред терена – 5.000 динара, први ред столица поред терена – 6.000 динара.

Александар Ђорђевић, селектор Србије: Очекује нас утакмица коју морамо да одиграмо агресивно и концентрисано, на још вишем нивоу него против Аустрије. Уз такав приступ од самог почетка, можемо да искористимо предност домаћег терена и дођемо до победе. Надамо се још већој и бројнијој подршци публике у дворани, која нам је преко потребна. Грузија је искусна шутерска екипа и могу да буду јако опасни ако од почетка не наметномо нашу агресивну игру и наш ритам. Против Немачке су били изузетно шутерски расположени у првом полувремену, када су погодили чак осам тројки. Морамо да зауставимо њихове шутере, пре свих Маркешвилија, Чикашвилија и Диксона, али и остале играче који могу да искористе сваку нашу деконцентрацију. Очекујем да, уз подршку публике, дођемо до нове важне победе у квалификацијама.