Са три убедљиве победе и освојеним првим местом у групи Д, репрезентација Србије је из Фошана допутовала у Вухан, место где ће у петак, од 10:30 по српском времену одмерити снаге са Порториком у оквиру друге фазе Светског купа у Кини.
После неочекиване ситуације са променама термина за тренинг, “плави” ће се за сутрашњи меч припремати без уласка у халу, о чему је на конференцији за медије говорио селектор нашег тима Александар Ђорђевић.

– Захтевне су сатнице. Пробудили смо се у пола седам, доручковали, а онда више од сат и по путовали до аеродрома, одакле смо уз добру организацију лако прошли до авиона. Ушле су све четири екипе и дошли до Вухана. Око 14.45 смо завршили с ручком, а имали смо промењену сатницу тренинга, дали су нам термин у 16.00 и ми смо одмах одлучили да не идемо, јер је то све јако, јако напорно физички за играче. Одрадили смо лагани тренинг у хотелу, што је обичај када имамо утакмицу једну за другом. Све је прошло у добром реду, регуларно. Нови град, нови хотел, све остало је исто. Хале сличне, паркети, кошеви, тако да ће нам бити потребно само мало времена да се адаптирамо на нове услове – истиче Ђорђевић.

Селектор је напоменуо да екипа неће тренирати ни у петак ујутру, већ ће на паркет дворане у Вухану изаћи пред утакмицу која по локалном времену почиње у 16:30 (10:30 по српском).

– Нећемо имати тренинг у петак, пошто је термин опет рано ујутру. Мислим да је боље да се сачува енергија. Врло је мало времена прошло је између утакмице која се касно завршила, до тренинга који би био у петак ујутру, тако да није ни то добро у овако захтевном такмичењу. Имамо свој начин на који ћемо да се припремимо за овакву утакмицу.
Наши играчи су свој програм одрадили у хотелу, па ће потпуно свежи дочекати меч с Порториком.

– Концентрација у тиму је добра. Сви играчи су добро реаговали, одрадили добар тренинг како би вратили тело у тонус. То је циљ – поручио је Ђорђевић.