После победе над Летонијом и пораза од Русије, за репрезентацију Србије данас је био слободан дан на Евробаскету. У хотелу „Хилтон“, где су смештени наши репрезентативци, организована је конференција за медије на којој су се нашим извештачима обратили селектор Александар Ђорђевић и капитен Милан Мачван. Они су говорили о досадашњем току такмичења и о предстојећем дуелу који наш тим у понедељак игра против домаћина Турске.

Александар Ђорђевић:

– Као и увек на оваквим такмичењима анализира се претходна утакмица, траже се позитивне ствари, али и грешке које су се дешавале против Русије и које морамо да поправимо. Сви смо свесни да је ово дуго такмичење, доста је утакмица и свака следећа је најважнија. Амбијент против Турске ће сигурно бити паклен, као и увек. Они одатле вуку толико енергије и трчања. Очекујемо утакмицу са доста удвајања и пресинга, морамо да будемо пажљиви са лоптом, да не излазимо из оквира игре и да играмо нашу препознатљиву колективну кошарку, да на оба краја терена тражимо заједничка решења и дођемо до победе. Све је отворено, интересантна је група, утакмица коју су Британци одиграли са Турском је показала да и Британија има оружје којим може да парира. Нас чекају још три утакмице до краја у којима морамо да будемо изузетно концентрисани. Тим који водим има карактер и озбиљност и то је ствар која ми улива веру и поверење.

Милан Мачван:

– Очекује нас тешка утакмица против Турске. Домаћин игра „аптемпо“ кошарку, са доста пресинга, морамо да се спремимо за то. За нас је то изузетно важан меч да се вратимо на победнички колосек и ојачамо позитивно расположење. Имају пар вансеријских играча, базирају игру на Ердену и Осману, то су уједно и највеће претње. Треба се одморимо, припремимо и покажемо много боље лице него против Русије.