Репрезентација Србије у недељу у Истанбулу игра велико финале Европског првенства против селекције Словеније. Тим поводом, у суботу је у хотелу „Полат“, где је наш тим смештен, одржана конференција за медије на којој су говорили селектор Александар Ђорђевић и центар нашег тима, Бобан Марјановић.

– Урадили смо добар посао до сада. Подвлачим – до сада. Заслужено смо у финалу. Не пропуштам никада прилику да директно или јавно похвалим момке, јер су од првог дана озбиљношћу и професионалношћу тренингом дошли до овога. Финале је лепа потврда таквог односа према послу којим се бавимо. Показали смо много, али верујем, још увек не све. Имамо простора да побољшамо игру. Против Русије смо имали одбрану на јако високом нивоу, што је и даље наш циљ. Одбраном се освајају трофеји. О овоме сањамо, за ово радимо. Не смемо и не треба да станемо на овоме. Маскималан респект за Словенију, заслужено су у финалу, одлично вођени, са великим ентузијазмом, како на терену, тако на трибинама. И нама је значио свако ко је дошао са српском заставом на свакој утакмици до сада. Хвала нашим навијачима и надам се да ће их у финалу бити још више – рекао је селектор Ђорђевић.

Селектор Србије сматра да је наш ривал у финалу до сада одиграо изванредан турнир:
– Словенија је импресивно изгледала у односу на Шпанију, у односу на противника који им је дозволио да играју брзо. Ми смо други противник, другачије се зовемо. Не можемо сигурно да изађемо на терен и да им допустимо да играју брзо. Требају нам сигурност и храброст, ништа више сем тога.

О повреди Стефана Јовића:
– Радили смо магнетну резонанцу, резултати говоре да нема озбиљније повреде. Он је мени рекао после утакмице да жели да игра, да ће моћи да игра. И даље је болно, али покушаћемо даг а оспособимо за финале.

Репрезентативац Србије Бобан Марјановић каже дас у играчи спремни да пруже максимум у финалу:

– После овакве ноћи стварно је леп осећај бити ја, бити ми. Одрадили смо тежак посао, свако је дао свој максимум и имао свој удео у свему што смо одрадили, од Копаоника до сад. Свака част саиграчима и стручном штабу. Очекује нас тешко финале, Словенци играју феноменално. Ако желимо да их добијемо морамо боље, јаче и агресивније од њих – рекао је Марјановић.