Шампиони Европе су стигли у Београд! Јуниорска репрезентација Србије слетела је данас на “Аеродром Никола Тесла” нешто после 14 часова, где су златне момке дочекали челници КСС, новинари, чланови породице и пријатељи.

На конференцији за медије, наше јуниоре први је поздравио председник КСС Предраг Даниловић.

– У име КСС, честитам момцима на изванредном успеху. Лично сам пресрећан због њих, одлично су радили, прави су момци. Хвала и “Аеродрому Никола Тесла” , јер су помогли око организације дочека. Надам се да је ово само један од успеха ове генерације, уз размишљање да ће их рад са сваком репрезентативном селекцијом учинити бољим играчима. Ја сам сигуран да су они бољи сада него што су били оног дана када су дошли на припреме… – рекао је Даниловић.

Тренер шампиона Европе Влада Јовановић захвалио се свима на подршци.

– Хвала на подршци коју смо осетили, иако смо били далеко. Већ сам био тренер млађих категорија, али подршка од првог дана припрема је сада била посебна – од стране КСС, медија, људи… Одмах су дефинисани циљеви, а екипа се одлично понашала од првог дана припрема. Хвала људима из КСС на указаној шанси да водим овај тим. Мени је увек била посебна част да тренирам репрезентацију. Волим тренерски посао, али посебно када је везан за државни тим. Хвала лично Саши Даниловићу, није ми први пут да сарађујем са њим. Пружио ми је подршку и драго ми је што сам успео да одговорим овим резултатом.

Хвала Ракочевићу и Кузмановићу који су од првог дана припрема, па до финалног меча, били уз нас. Хвала стручном штабу. Они су играчима показали пут како би требало да раде. Због њих су бољи него што су били када су дошли. Најважније, хвала овим предивним момцима. Какви су играчи, то сте могли сами да се уверите, али су они дивни млади људи. Било ми је много лепо са њима, уживао сам у сваком тренингу и на скоро свакој утакмици – насмејао се Јовановић и онда вратио поносан израз на лице.

– Како су се носили са проблемима и како су се борили за репрезентацију. У трешким тренуцима су функционисали тако што су играли један за другог. Заједничким снагама створили смо прави тим. То уопште није лако у колективном спорту. Сви они су се подредили грбу и застави Србије. Хвала им!

Капитен Алекса Ускоковић био је пресрећан.

– Прво, да кажем да ми је част што сам овде пред вама као капитен ове екипе, шампиона Европе. Ово је изванредан резултат у који ни ми нисмо могли да верујемо – рекао је Ускоковић и добио пацку од селектора Јовановића:

– Ко није веровао?

– Добро… Имали смо подршку, највећу од наших најближих. Окупили смо се 20. јуна и радили. Нисмо били најсјајнији на почетку такмичења, али смо се скупили и остали као једно. У финалу смо показали да смо велики тим и шампиони Европе!

За крај, МВП шампионата и члан идеалне петорке Никола Мишковић, кратко и јасно:

– Свака част свима на невероватном успеху. Желимо да се за две године поново окупимо овде, као млади шампиони Европе!