Српске кошаркашице ослабљене пред дуел против Немачке у суботу од 19 сати у дворани Пионир

Женска кошаркашка репрезентација Србије дочекује у суботу Немачку у првом мечу квалификација за Еуробаскет 2017. у Чешкој.

Изабранице Марине Маљковић су се окупиле у истом саставу у којем су освојиле Европско првенство у Мађарској и Румунији ове године, али селекторка је рекла да у дуел са Немачком улазе ослабљене.

-Дајана Бутулија је јутрос оперисала слепо црево, па неће бити у саставу за утакмицу против Немачке. Желим да се захвалим сјајном особљу Ургентног центра и др Грегорићу који је на најбржи и најбољи могући начин реаговао да се наша репрезентативка оперише. Дајана није једина која неће играти. Ја сам Милицу Дабовић пустила из Лиона седам дана раније како би се лечила са лекарима из репрезентације и како би била спремна. Она ће на последњем тренингу пред утакмицу пробати да се потруди да се нађе у саставу, али реално, то ће бити тешко. Нећемо моћи да рачунамо на Милицу какву сви знамо. Репрезентација Србије свакако да није иста без своје две играчице из прве поставе, али исто тако сам сасвим сигурна да ће девојке које су радиле од понедељка, а ја сам позната по томе да не хвалим или да хвалим мало, више него добро, да ће успети да надокнаде изостанак две важне играчице у сваком смислу за овај тим, против неугодне Немачке – рекла је селекторка.

Маљковићева је рекла шта очекује против Немачке у суботу.

-Што се Немачке тиче, очекује нас америчка школа, кошарка са америчких универзитета. Та репрезентација није толико по појединцима јака, али по борбености и тимском духу пре свега и игри у одбрани на којој инсистирају и у јавним изјавама у припреми за репрезентацију Србије, могу да буду веома неугодан противник. Доста се уздају у Роми Бар као најбољу играчицу, коју сам тренирала и коју добро познајем. Упркос свему, некој отежаној ситуацији у којој смо се нашли у последња 24 сата, сигурна сам да ако будемо одиграли онако како знамо и како смо тренирали, са додатном дозом зрелости у игри и понашању, што ми се додатно допало, да ћемо на крају моћи да се радујемо. Наравно морамо да будемо опрезни када је Немачка у питању – закључила је Маљковићева.

Соња Петровић верује да ће Србија тријумфовати упркос проблемима који су је задесили.

-Целе недеље се врти иста прича о карактеристикама и специфичности оваквог окупљања и трудиле смо се да максимално искористимо време које смо имале и да останемо концентрисане и фокусиране иако је било доста специфично то што играмо код куће и што смо имали акције изван кошарке које смо покушали да испоштујемо. Знамо шта нас сутра чека, знамо да смо се у последњем моменту суочиле са неким потешкоћама, али трудићемо се да игру коју смо приказали на Европском првенству, прикажемо опет, да играмо борбено као и увек и да самим тим резултат неће изостати – каже Петровићева.

Јелена Миловановић се нада пуној подршци у Пиониру.

-Прија нам подршка, поготово за ову утакмицу коју играмо пред домаћом публиком. Знамо карактеристике тима против ког играмо и спремне смо да покажемо како смо радиле од понедељка. И ја имам утисак да тим делује зрело и професионално од самог старта припрема. Желим да позовем што више људи да нас бодри у Пиониру, као што су то радили у Мађарској и надам се да ће тако да буде и сутра и да ће нам помоћи да се заједно радујемо – рекла је Миловановићева.

Први меч квалификација за Еуробаскет 2017. између Србије и Немачке игра се у суботу од 19 сати у хали Пионир уз бесплатан улаз.