Међународна кошаркашка федерација (ФИБА), односно њен сектор за Европу донирали су 100.000 евра као помоћ за поплавама угрожене становништво у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској, објављено је на сајту ФИБА.

– Три балканске земље погођене су хуманитарном кризом због најгорих поплава које су их задесиле у последњих 100 година. Све је стало укључујући и кошаркашке уткамице, а дворане у Београду, Арена и Пионир, у којима играју Партизан и Црвена звезда, претворене су у склоништа за жртве поплава. ФИБА и ФИБА Европа ће допринети помоћи са 100.000 евра, истиче се на сајту ФИБА.

Генерални секретар ФИБА и члан МОК-а, Патрик Бауман и председник ФИБА Европа Тугај Демирел истичу „да је сад време да се кошаркашки свет уједини и да учини све како би се помогло угроженима“.

Генерални секретар ФИБА Европа, Камил Новак напомиње да овакве трагедије морају свима да буду подсетник шта су прави приоритети:

– Овакве трагедије нас подсећају да је кошарка само игра. Постоје много важније ствари у животу и важно је да се бавимо стварима са којима су суочена наша браћа у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској и да им пружимо одговарајућу помоћ – нагласио је Камил Новак.