Мушка сениорска репрезентација Србије по други пут је у Вршцу савладала селекцију Летоније у оквиру припрема за квалификације за Европско првенство у Словенији 2013. године. За разлику од меча одиграног у понедељак (91:69), утакмица у дворани “Миленијум” играна је данас уз присуство публике, а изабраници селектора Душана Ивковића су нешто теже него пре два дана стигли до новог тријумфа:
Србија – Летонија 94:85 (24:23, 24:21, 22:13, 24:28).

После прилично изједначеног првог полувремена репрезентативци Србије су у наставку сусрета, заиграли много боље, поготово у фази одбране и средином треће четвртине решили све дилеме око победника меча.

– Утакмицу нисмо одиграли на потребном такмичарском нивоу, јер се код репрезентативаца осећа умор услед интезивног рада који смо имали претходних десет дана у Вршцу. Међутим утакмица је била лепа за гледање, јер је било доста поена уз прилично високе проценте шута. Нисмо одиграли у првом полувремену добро у фази одбране, јер смо Летонцима у првих 20 минута дозволи чак десет асистенција, много лаких кошева и проценат шута за два поена од 74%. Наша екипа има нападачки таленат, али има још доста простора за напредак у одбрани на чему ћемо посебно радити у наредном периоду у Београду – истакао је селектор Душан Ивковић и још једном се осврнуо на здравствени билтен.

– Александар Рашић је обавио додатне прегледе, нема трагова повреде и очекујемо да се ускоро укључи у тренажни процес. Капитен Ненад Крстић је и даље у индивидуалном програму. Пратимо његову ситуацију и надамо се позитивном исходу.

СРБИЈА: Теодосић 24 (7 ас), Тепић 2, Бјелица 12 (7 ск, 3 ас), Илић 5 (6 ск), Савановић 4 (4 ас), Анђушић 8, Ерцег 14 (7 ск), Лабовић, Недовић 1, Штимац 10 ( 4 ск), Лучић 14, Јарамаз.

ЛЕТОНИЈА: Вецвагарс, Мајерис 4, Фрејиманис 9, Дав. Бертанс 7, Јеромановс 4, Стрелниекс 15, Берзинс 8, Лакса, Мејирс 14, Осениекс, Куксис 6, Берзинс 3, Даи. Бертанс 15.

Комплетна статистика: линк >>>

Репрезентативци и комплетан Стручни штаб одмах после утакмице са Летонијом у Вршцу вратили су се у Београд. Сутра је слободан дан, а од петка се припреме настављају, тренинзима у дворани “Пионир”.