У Кући кошарке одржана је друга седница Скупштине Кошаркашког савеза Србије, којој је присуствовало 24 од 29 делегата, као и председник КСС Драган Ђилас, потпредседници Дејан Бодирога, Дејан Томашевић и Ана Јоковић и генерални секретар Андрија Клеут.

Све тачке дневног реда, од којих су биле најзначајније биле – извештај о активностима између две седнице, усвајање финансијског иизвештаја Надзорног одбора КСС за 2010. годину, измене и допуне Дисциплинског и Такмичарског правилника, усвојене су једноглосно. Међутим, због великог броја амандмана за следећу Седницу одложена је расправа и одлучивање о изменама и допунама Регистрационог правилника.

Прочитао сам извештаје потпредседника и морам да им одам признање на досадашњем раду и резултатима. Млађе репрезентативне селекције, рачунајући и Универзитетску освојиле су овог лета четири медаље, иако нам резултаски успеси нису били у првом плану. Наш циљ је квалитетан рад и стварање играча за сениорски тим. Што се тиче финасијске ситуације, дуг Савеза који је у априлу износио 121 милион, смањен је на 77 милиона динара. Стручном штабу и репрезентативцима исплаћено је 70 одсто заосталих награда и премија, а пре одласка на шампионат у Литванију биће им исплаћена сва дуговања. Потписали смо донаторске уговоре, који ће нам помоћи да до почетка Олимпијских игара у Лондону следећег лета, сви дугови Кошаркашког савеза Србије буду исплаћени. Ту се нећемо зауставити, јер желимо да обезбедимо што више средстава за развој регионалних центара, развој млађих категорија и женске кошарке. Све ће бити много лакше ако сениорска репрезентација оствари успех на Евроспком првенству у Литванији, али то не зависи само од нас– истакао је председник Кошаркашког савеза Србије, Драган Ђилас, приликом извештаја о активностима КСС између две седнице Скупштине.