Најбољи српски кадети били су успешнији од женске сениорске репрезентације и у другој тренинг утакмици одиграној у Ковилову. За разлику од првог дуела, изабраници Марка Ичелића брзо су стекли двоцифену предност, имали у трећој четвртини 20 поена вишка на свом конту, али су у финишу изабранице селекторке Марине Маљковић опасно припретиле и преко Саше Чађо у последњим секундама промашиле тројку за продужетак: Србија (сениорке) – Србија (кадети) 71:73 (12:23, 11:13, 20:24, 27:13).

– Доста ће нам користити ове две провере. Све играчице су добиле прилику да се искажу и наметну. Од сутра ћемо бити у комплетном саставу и наставити са напорним радом – нагласила је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Марко Ичелић, тренер мушке У16 селекције Србије, није био задовољан само последњом четвртином свог тима:

– Прилику су углавном добили играчи који нису играли у првом мечу. Дошло је до опуштања услед високог вођства, што никако не би смело да се дешава. Настављамо са тренинзима и контролним мечевима.

СРБИЈА (сениорке): Ајдуковић 14, Чађо 14, Дабовић 16, Ђорђевић 2, Ивановић 5, Јовановић 2, Каракашевић 9, Мићовић, Прчић, Роглић, Шапоњић 7, Шкорић 1, Крњетин, Стјепановић.

СРБИЈА (кадети): Старинчевић 7, Павловић 20, Симић, Анђелковић, Лазаревић, Стојановић 11, Даскаловић 3, Миладиновић, Јовановић 10, Милићевић 5, Стајковски, Радовановић 6, Грујић, Корачин, Карадзић 9, Р. Ђоковић 2.