„Б“ репрезентација Србије тријумфално је завршила учешће на турниру у Кини и са скором 4-2 освојила друго место. Изабраници селектора Зорана Тодоровића у последњем шестом колу декласирали су одговрајућу селекцију Кине коју је предствљао вицешампион државе екипа са Лиаонинга са 102:73.

Српски кошаркаши су одиграли далеко најбољу утакмицу на турниру коју су отворили серијом 11:0. Уз велики подршку публике и наклоност судија, кинески тим је у трећој четвртини пришао само на три поена заостатка. Уследио је тајм-аут селектора Тодоровића, прелазак на зонску одбрану која је била пун погодак. Наш тим је натерао ривала на серију грешака, прорадио је шут, а као на траци ређали су се лаки поени. Епилог свега био је убедљив тријумф од чак 29 поена разлике.

Најефикаснији у репрезентацији Србије били су Страхиња Мићовић (24) и Јован Новак (22), али свакако треба напоменути огроман допринос Стефана Пота и Милоша Јанковића.

 Репрезентативци Србије су по два пута савладали селекције Кине и Камеруна, а оба пораза претрпели од Аустралије. У првој утакмици кривац за пораз изабраника селектора Тодоровића био је умор од далеког пута, а чудне одлуке судија на другом мечу још увек се препричавају у табору наше селекције. Само један тријумф на ова два меча био би довољан за шрво место и слаље на крају турнира.