У суботу, другог дана „Сајма спорта 2017“, штанд Кошаркашког савеза Србије посетили су наши сениорски репрезентативци Иван Паунић, Миленко Тепић, Ђорђе Гагић и Вања Маринковић, који су у петак увече савладали Аустрију у орвом колу квалификација за Светско првенство 2019. у Кини (), a у понедељак (20.00) их чека други меч квалификација против Грузије у хали „Александар Николић“.

Наше кошаркаше на штанду КСС у Хали 1 угостили су председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар Дејан Томашевић, као и потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић искористио је прилику да са својим најближим сарадницима кошаркашима пожели успешне квалификације за пласман на Светско првенство 2019.

Најмлађи посетиоци сајма и штанда КСС су били одушевљени што имају прилику да се фотографишу и узму аутограме од садашњих и бивших асова, а министар Удовичић је приказао и завидно знање са наранџастом лоптом…

Током „Сајма спорта 2017“ одржана је и успешна презентација нове Олимпијске дисциплине 3х3 баскета. Промоција је одпочела управо са дружењем наших најбољих баскеташа, те су са нама била четири најбоља српска тима – Нови Сад, Земун, Лиман и Олимп.

Прво је одржана демонстрација баскет игре која је имала ревијални карактер, где су сви заинтересовани могли управо од најбољих да виде чари ове „нове“ игре, а затим је уследило фотографисање са најбољим играчима на светској ранг листи ФИБА. Након тога, организовани су такмичарски баскет турнири у категоријама јуниора и сениорки. Такмичење је трајало да вечерњих сати, а победници су билие Земун и Прелепотице.

У суботу и недељу, као и претходних година одржани су показни тренинзи у мини баскету, у којима су учествовала деца из више клубова. Некима од најмлађих ово је било прво кошаркашко искуство…