Одмах по доласку у Каунас репрезентативци Србије одржали су тренинг у дужини од 75 минута у „Каунас Арени“ где ће у четвртак од 20:00 часова одиграти четвртфинални сусрет Еуробаскета 2011. против селекције Русије.

Ивковиц - Добро познајемо Русе– Почиње и званично нокаут фаза, али за нас је већ било доста тих нокаут утакмица. Могу да упоредим овај шампионат са припремним периодом, кад смо имали доста напорних путовања, ишли са турнира са турнир. Ни тада уводне утакмице нису биле на нивоу којем смо желели. Овде смо добро одиграли стартну утакмицу против Италије која је била јако значајна. Било је битно и против Немачке, још важније против Турске и увек смо проналазили пут до победе. Зато се надам да ћемо после ове мало дуже паузе бити на нивоу и против Русије у четвртфиналном дуелу – нада се селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић.

Селектор Ивковић истиче да добро познаје селекцију Русије, да је већину њихових играча тренирао док је предводио Динамо и ЦСКА из Москве:

– Нема никаквих тајни, добро познајемо Русе. Једни немају пораз на шампионату, у пуном су налету. Сличан сценарио био је и на шампионату у Пољској 2009. године кад смо се такође састали у четвртфиналу. Међутим, сада ће бити много теже, јер је селекција Русије доста искуснија и квалитетнија. Увели су у састав доста младих играча, који су у међувремену стасали, тако да очекујем добру и неизвесну утакмицу.

Дуда Ивковиц и новинариЗдравствени билтен је и даље највећи проблем селектора репрезентације Србије. Александар Рашић није тренирао данас у Каунасу, док капитенНенад Крстић није вежбао свих 75 минута у „Каунас Арени“:

– Опште стање није сјајно. Рашић данас није ни покушао да тренира, тако да више нисам оптимиста да после толике паузе може да се врати у такмичарски ритам и заигра пуном снагом. Оно што нас посебно забрињава је чињеница да капитен Крстић није издржао цео тренинг. Због болова у леђима капитен Крстић је раније напустио тренинг и отишао на масажу. По речима доктора Радовановића, повреду је проузроковало његово бацање за лоптом два пута на утакмици против Турске. Имао је трауму у пределу кука и могуће је да је тада дошло до неке дислокације. Проблематика везана за нове повреде је нешто на шта не могу да утичем, али се надам да ће све бити у најбољем реду – закључио је Душан Ивковић, селектор репрезентације Србије.