Душан Ивковић, селектор репрезентације Србије, донео је грчком Олимпијакосу и други титулу првака Европе! После 1997.и финалног трурнира у Риму, наш прослављени стручњак предводио је црвено-беле из Пиреја и на финалном турниру у Истанбулу у другом походу на европску круну. У једном од најдрамтичнијих финала у историји најемеинтнијег клупског такмичења на Старом континетну, грчки тим је поготком Јоргоса Принтезиза 0,7 секунди пре краја меча победио ЦСКА из Москве – 62:61, иако је руски шампион крајем треће четвртине имао чак 19 поена предности. Значајан допринос успеху Олимпијакоса дао је и српски репрезентативац Марко Кешељ.

Међу најистакнутијим појединцима у редовима вицешампиона Европе ЦСКА били су капитен репрезентације Србије Ненад Крстић и плејмејкер Милош Теодосић. За одличне игре током целе сезоне, Крстић је награђен именовањем у прву, а Теодосић у другу идеалну петорку Евролиге.

Кошаркашки савез Србије честита селектору Душану Ивковићу и Марку Кешељу освајање титуле првака Европе, а Ненаду Крстићу и Милошу Теодосићу избор у идеалне петорке Евролиге.