Селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић, дуго је после утакмице анализирао стартну победу на шампионату. Хвалио је колективну игру нашег тима, али указивао и на грешке, осцилације у појединим деловима сусрета:

– ?ислим да је била јако тешка утакмица за нас, не због тога што ја имам већу веру у италијанске НБА играче, који су стварно пуно напредовали – посебно у Барњанија – него на првом месту зато што сам играчима рекао да не можемо више да причамо „хоћемо-нећемо“ или „није важно“. Рекао сам да је ово утакмица коју морамо да добијемо, имајући у виду нашу групу, следећу групу и комплетан шампионат. Не знам да ли сам ту погрешио, вероватно да је и то био један од разлога, али морамо увек да гледамо истини у очи, да смо толико нервозно и одсутно почели утакмицу, са страховито много грешака, иако можда са најискуснијом поставом.

На новинарско питање да је друга постава много боље почела другу четвртину, селектор Ивковић је дао занимљив одговор:

– У нашој репрезентацији не постоји стартних пет, то је институција коју гаји НБА лига, али не мора да значи да тако мора да буде и код нас. Ипак, имали смо срећну околност да имамо играче са клупе, који су ушли спремни, направили серију 25:11, за разлику од више него скромних 10 поена у првој четвртини. Тепић, Марковић и Мачван нису играчи из сенке, они су увек имали исту ову минутажу. То је снага нашег тима, у односу на нечији индивидуални квалитет, који не кажем да ми немамо. Одиграли смо тимски, растрчали се и то је оно што смо рекли пред утакмицу – у сет игри ми немамо велику шансу, Оног тренутка када смо се растрчали, када смо почели да радимо на терену, заиграли смо нашу игру. Све остало се мени некако није допало. Играли смо сувише топло-хладно, горе-доле, са плус 17 смо врло лако почели да славимо, па смо престали да играмо одбрану и вратили се на плус 4. Имали смо неке отворене шутеве које смо промашили, па се мало и стегла рука, али кад кажем горе-доле, онда смо на ту исту зону, за коју сам знао да ће бити последњи адут Италијана, одиграли школски, квалитетно и разиграно.

Селектор се затим осврнуо на селекцију Летоније, противнику репрезентацији Србије у другом колу групе “Б”:

– Индивидуално познајем летонске играче, али немам неке веће податке о екипи. Они су изузетно талентовани, добро трче још из времена Валтерса и после његових синова. Врло добро се сећам утакмице са њима пре две године на Акрополис купу. Имали смо изгубљену утакмицу, они су на пет секунди имали аут, Бојан Поповић је украо лопту, дао кош и после смо играли продужетке. Имамо комплетан скаутинг спреман, али ја га још нисам гледао. Вечерас ћемо на састанку можда да поделимо играчима неке индивидуалне задатке, међутим, лаких утакмица нема и немојте мислити да ће утакмица са Летонијом бити лака.

На крају медијске конференције, селектор Ивковић се осврнуо и на здравствени билтен нашег тима:

-Свака повреда носи неке трагове. Стефан Марковић је одиграо прву утакмицу после повреде коју је имао у Београду, честитке нашој лекарској и терапеутској екипи која га је ослободила, а исто је било и са Александром Рашићем, који је имао јако запажену улогу током припрема, али је у Енглеској имао деликатну повреду, када је укочио леђа.