– Рећи ћу вам оно што сам рекао и играчима у свлачионици. Није ми јасно да шпански тим, са играчима који су освајали НБА прстенове, шампионате Европе и света, више поштују нас, него што смо ми поштовали њих. Милсим на однос према игри, концентрацију, жељу, доношење одлука на терену… Све је било на страни селекције Шпаније – истакао је селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић у обраћању новинарима на медијској конференцији после дуела са селекцијом Шпаније.

Дуда Ивковиц - Лос приступ утакмициТражио је селектор Ивковић узроке пораза и лоше игре против званичног шампиона Европе:

Техничка правила игре и концентрација играча су наш највећи проблем. Не могу да верујем да се после договора на полувремену, да пробамо да добијемо други део утакмице, смањимо заостатак на 12 поена разлике, а затим дозволимо Шпанији да направи серију 14:0, а да притом не изађемо из бонуса. То су неке ствари које морамо што пре да решимо. У претходна три меча на великим такмичењима, имали смо скор 2-1 против Шпанаца, играли добру кошарку на тим мечевима, али не верујем да је то разлог лошег менталног приступа утакмици.

Следи утакмица се селекцијом Турске, пресудни дуел у борби за пласман у четвртфинале Еуробаскета 2011.

– Имаћемо велику шансу против репрезентације Турске. С обзиром на саставе тимова, квалитет и форму, верујем да би смо прихватили да сами одлучујемо питање пласмана у четвртфинале и даљу реализацију нашег основног циља, пласмана на Олимпијске игре у Лондону. Само никако не смемо да тај дуел видимо као прилику да се реванширамо за пораз у полуфиналу Светског првенства прошле године. Ова утакмица играће се у сасвим другачијим околностима – закључио је селектор Душан Ивковић.