Селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић после утакмице са селекцијом Летоније, похвалио је своје изабранике због начина на који су почели утакмицу, а затим објаснио узроке падова и осцилација у игри нашег тима:

– Одиграли смо другу утакмицу, на до сада сигурно најквалитетнијем првенству Европе и уверили се да лаких противника нема. Наш улазак у игру је био знатно другачији од јучерашњег, када смо тешко постигли десет поена, данас је била знатно боља одбрана, знатно више поена и та 23 поена су сигурно на једном високом нивоу, а уз то примили само седам. Међутим, опет из неких разлога – ја мислим да је то чиста психологија – они који су нам јуче донели преокрет, играчи са клупе, када су већ имали све отворено, ми смо дозволили Летонији да се врати. Оно што је по мени лоше, примили смо 26 поена а да нисмо ушли у бонус– истакао је селектор Ивковић.

Селектор Ивковић свестан је шта наш тим мора да поправи на следећим утакмицама:

– Да бисмо направили жељени резултат, са оволико проблема колико их имамо, а мислим да их ниједан тим није имао више од нас, у смислу повреда и отказа због повреда и свега осталог, ми морамо пре свега да искоригујемо однос према игри, игру „1 на 1“, јер нико не може да неком другом да право да се бори за своју земљу више него што можемо ми. Ја не кажем да се ми не боримо довољно, међутим, ту је и пад концентрације и неке ствари које говорим играчима и које вама не говорим као критику, али стоје неке евидентне ствари.

О следећој утакмици на шампионату против селекције Израела, селектор Ивковић је врло кратко рекао:

– За Израел се спремамо у истом ритму, без тренинга, са једном видео анализом сутра два сата пред утакмицу. Мислим да ћемо бити спремни да одиграмо квалитетније него данас.