Селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић, на конференцији за медије после утакмице са Литванијом, покушавао је да нађе узроке пораза нашег тима:

Дуда Ивковиц на утакмици Србија - Литванија– Упркос томе што имам велико искуство, можда највише од свих тренера на шампионату, нисам очекивао да ћемо имати овако лош дан. Нисам веровао да ће тим бити без реакције, да ћемо примити у првом полувремену 54 поена, а да притом разиграмо литвански тим који је у првом полувремену шутирао тројке 7-10. Притом је наша основна идеја била да агресивном одбраном спречимо њихову реализацију. Једноставно нисмо били у стању, без обзира на све покушаје, који су само на моменте имали ефекта, кад смо прилазили на пет или седам поена разлике. Утакмица је била атипична у односну на досадашње. Више је личила на пријатељску, него на меч у којем треба уложити много реакције и енергије. Ми то вечерас нисмо имали, што је необично и неочекивано– оценио је селектор Ивковић.

Селектор репрезентације Србије, упоредио је дуеле са Литванијом и Немачком:

– Утакмица са Немцима била је кључна у првој фази шампионата. Тада смо у првом полувремену примили само 28 поена, вечерас 54. Веровао сам да ћемо после дана паузе донети на паркет добру концентрацију и енергију. Морамо да потражимо разлоге зашто се то није десило и да будемо спремни за меч против Шпаније- закључио је Душан Ивковић.