– Очекивао сам тешку утакмицу. Није било лако зуставити агресивне бекове Израела и сурпставиити се њиховој игри са два крилна центра. Поготово што у већем делу меча нисмо имали потребну концентрацију, нити је наша одбрана била на жељеном нивоу о чему сведочи велики број примљених поена. Такође, нисмо имали најбоља решења у игри „1 на 1“ Било је тешко, али смо ипак остварили победу. Савладали смо одличног противника, чију снагу не треба процењивати на основу рејтинга, већ по развоју дешавања и пруженом отпору на самој утакмици – истакао је селектор репрезентацију Србије Душан Ивковић.

Селектор Ивковић похвалио је игру својих изабраника у последњој четвртини:

– Са тренерске стране била је ово утакмица у којој је морало доста да се ради. Честитам играчима на свему што су издржали, на концентрацији у финишу меча, много бољој одбрани и одличном нападу, јер смо у последњој четвртини постигли 31 поен.

Иако нема обичај да издваја појединце, селектор репрезентације Србије, истакао је учинак Марка Кешеља:

– Поред тога што је одлично шутирао тројке, Марко је имао можда пресудна четири офанзивна скока. Поентирао је у трентуцима кад је било тешко, хватао лопте у нападу, кад нам напад није функционисао како смо желели – истакао је селекторДушан Ивковић.

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]