Селектор репрезентације Србије, Душан Ивковић и дан после пораза од Литваније, а у припреми меча са селекцијом Шпаније, анализирао је лоше прво полувреме нашег тима и више од 50 примљених поена у дуелу са домаћином Еуробаскета 2011.

– Свака утакмица се припрема у границама реалних могућности. Искористили смо слободан дан за видео анализу, где смо посебно обратили пажњу на нашу одбрану и велики број олако примљених поена. Свесни смо својих могућности и врло добро знамо да нисмо тим који може да игра на велики резултат. Ми смо тим који може да победи са 70 примљених поена, да одигра добре и контролисане утакмице. То против Литваније на жалост нисмо имали.

Следећи противник нашег тима, сутра од 14:30 часова је званични европски шампион, селекција Шпаније:

Припрема за тренинг пред мец са Спанијом– Шпанија је тим са којим имамо вероватно најбољи скор у последње две године. Међутим, они су јачи него што су били у Пољској и Турској. Сада у тиму имају Пау Гасола, Калдерона и натурализованог Ибаку. Одлично нам је познат њихов стил игре. Међутим, њихова основна карактеристика на овом шампионату је да не играју пуном снагом. Као искусни, доминатни играчи, свесни своје снаге и квалитета, играју таман онолико колико им је потребно за победу. Максимално су одиграли само против Литваније, кад су после само неколико минута решили питање победника. Изгубили су од Турске у следећем мечу, али тада није играо Гасол. Пробаћемо на све начине да их изненадимо. Свесни смо да нам је дуел са селекцијом Турске много важнији, али далеко од тога да ћемо у мечу са Шпанијом нешто да кријемо или да се штедимо – најавио је селектор Ивковић.

Александар Рашић је на мечу против Литваније добио јак ударац у леђа и није данас тренирао што посебно брине селектора Ивковића:

– Имамо евидентан проблем. Рашић је остао у хотелу са великим боловима. Синоћ је био на рентгену, данас на магнетној резонанци и први резултати кажу да није у питању тежа повреда. То је веома битан играч за нашу ротацију и упркос свему верујем да ћемо сутра бити спремни да одиграмо квалитетну утакмицу – закључио је селектор репрезентације Србије.

Сви за једног, један за све Репрезентативци пред тренинг

Иначе због заузетости „Сименс Арене“ у којој су се данас играли мечеви групе „Ф“ Еуробаскета 2011, репрезентативци Србије последњи тренинг пред дуел са селекцијом Шпаније одржали су у Универзитетској дворани у Виљнусу. Атмосфера на тренингу упскос поразу од селекције Литваније била је на изузетно високом нивоу, а велику подршку нашем тиму и члановима Стручног штаба пружили су челни људи Кошаркашког савеза Србије, председник Драган Ђилас, потпредседници Дејан Бодирога и Вук Митровић, као и генерални секретар Андрија Клеут.

Дуда Ивковиц и Дејан Бодирога Подрска председника и потпредседника КСС