Дуда Ивковић– Одиграли смо велику утакмицу, коју смо на жалост изгубили, а коју је одлучио буквално последњу детаљ, шут који смо желели да имамо. Био је ово одличан меч са 27 проемена у вођству и чак 21. изједначењем – биле су прве речи селектора репрезентације Србије,Душана Ивковића, после меча са селекцијом Француске.

Селектор репрезентације Србије сматра да су питање победника пресудиле атлетске способности играча селекције Француске, њихови скокови у нападу и изнуђене грешке нашег тима:

– Французи су имали 13 офанзивних скокова, исто толико других напада, после којих су постигли 11 поена. Такође успели су да нас натерају на 18 изгубљених лопти што им је донело још 12 поена. Први пут на шампионату имали смо одличан шут, погодили 11 шутева за три поена, уз процента шута од 48 одсто. Такође, добро смо шутирали и за два поена, 53 одсто. Међутим, офанзивни скок ривала и наше грешке одлучиле су победника.

Душан Ивковић верује да ће његови изабраници наћи снаге да преболе овај пораз и буду још бољи у наредним мечевима:

– Играчима немам шта да замерим. Борили су се, дали све од себе. Тешко им је пао пораз. Међутим, не смеју да клону духом, очекује нас још доста утакмица. Морамо се спремити што боље за следећи дуел, где нас очекује домаћин шампионата, селекција Литваније– закључио је селектор Ивковић.

Репрезентација Србије у уторак у 11 часова из Шиаулаиа путује у Виљнус, где се већ налази тим менаџер Небојша Илић који ће организивати све техничке детаље око смештаја и тренига нашег тима у другој фази Еуробаскета 2011.