Селектор се захвалио Дангубићу и Митровићу

После турнира у Истанбулу, припреме за Европски шампионат неће наставити Немања Дангубић и Лука Митровић. Ипак, они све до пута у Словенију, остају кандидати за тим.

„Дангубић и Митровић су страховито много помогли тиму током припрема. Ипак, одлучио сам да они од сутра наставе припреме са својим клубовима, а да у случају да се за то укаже потреба, остану на располагању репрезентацији све до почетка Шампионата у Словенији“, рекао је Душан Ивковић.

Селектор репрезентације Србије Душан Ивковић истакао је после победе над Турском и освајања Спор Тото купа, да је екипа добро одиграла и показала велику жељу да дође до тријумфа.

„Освојили смо овај јак и лепо организован турнир захваљујући жељи и доброј игри тима. Турци су били сјајни домаћини и публика је била коректна. У последњој званичној утакмици пред полазак на Шампионат Европе, победили смо искусан и квалитетан тим Турске, чија је велика снага игра пет на пет. Ми смо, зато, инсистирали на високом ритму утакмице, добро смо трчали и то је дало резултата, нарочито у завршници. Била је ово тешка и тврда утакмица, нарочито у наставку, јер су Турци континуирано играли на граници фаула. Играчи су све то издржали и заслужено освојили трофеј. Такође, капитен Крстић је потпуно заслужио титулу најбољег играча Турнира“, рекао је селектор Србије.

Репрезентација Србије сутра се из Истанбула враћа у Београд, где ће обавити завршни део припрема за Европско првенство. После заслуженог дана одмора, тим ће од уторка наставити са тренинзима, све до 2. септембра, када се путује у Словенију.

„Освајање турнира у Истанбулу треба да буде подстрек да у самој завршници припрема још више повећамо концентрацију и дођемо до жељене форме. У четвртак или петак одиграћемо још једну затворену тренинг утакмицу, која ће нам помоћи да дотерамо последње детаље пред полазак на такмичење“, каже Ивковић.

Селектор истиче да је задовољан оним што су репрезентативци пружили на турниру у Турској:

„Задовољан сам и ониме што су играчи пружили у Истанбулу. Рано је да се говори о индивидуалном учинку, али појединци су у Истанбулу добили већу минутажу и испунили су оно што се од њих очекивало. Ту мислим на Мицића, који је добио доста минута, јер му је потребно што више искуства играња на врхунском сениорском нивоу, поготову што је био повређен током првих припремних утакмица. Такође, на утакмици против Белгије пробали смо варијанту са Гагићем на позицији четворке и то је било добро. Он се намеће да, уз додатно повећање концентрације, буде решење за ову позицију која нам је, због повреда, од почетка припрема представљала проблем..“