Селектор репрезензтације Србије, Душан Ивковић, честитао је на заслуженој победи селекцији Русије и истакао да су највећи узрок пораза нашег тима биле бројне изгубљене лопте што је ривалу омогућило доста лаких поена:

– Заслужено смо поражени у овој елиминационој утакмици, руски тим је био бољи и треба му честитати. Исто тако мислим да разлика од десет поена није реална, јер смо током целог меча често били близу преокрета. Требало је мало више концентрације, један скок више, једна грешка мање, да се преломи утакмица. Играчи су то желели, али смо још једном били у ситуацији да од 77, примимо чак 37 лаких поена што је пресудило – истакао је селектор Ивковић.

Један од разлога великог броја изгубљених лопти је изостанак, због повреда, бековског тандема Рашић-Тепић:

– Примили смо 18 поена после изгубљених лопти, 19 после скока у нападу селекције Русије, што је у великој мери последица неиграња двојице кључних играча у организацији игре. Рашић је био повређен и сада је у нешто бољем стању, Тепић се изненада укочио у току јучерашњег тренинга. Против нешто агресивније одбране, нама је био потребан други искусан бек и онда би наш одговор на такву врсту одбране био доста квалитетнији. Имали би смо тада и ми лако постигнуте поене, а не да серијом грешака увек долазимо у подређен положај. Овом тиму који је пуно радио, пуно уложио, било је тешко да то све издржи и врати се у утакмицу.

Свестан је селектор Ивковић, да тим мора што пре да се тргне и опорави пред најважнију утакмицу на шампионату, са селекцијом Грчке која одлучује о учешчу на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Лондону следеће године:

– Имамо само 15 сати да припремимо утакмицу против Грчке и подигнемо играче којима је овај пораз веома тешко пао. Рачунам и верујем у карактер тима, да ћемо смоћи снаге и искорисити другу меч лопту за наставак пута према нашем примарном циљу, пласману на Олимпијске игре – закључио је Душан Ивковић, селектор репрезентације Србије.