Требало је да прође читаво прво полувреме меча са Литванијом да би се Душко Савановић опоравио од шока после промашаја одлучујућег шута у дуелу са селекцијом Француске. У других 20 минута дуела са домаћином Европског првенства, био је много бољи, постигао чак 16 поена, али није успео да спречи други пораз Србије на Еуробаскету 2011.

– Није било ничега у нашој игри што је требало да нас краси на мечу са Литванцима. Млада смо екипа, морали смо да будемо агресивнији, да покажемо чврстину, поред интелигенције коју сигурно имамо. Дозвољавали смо им отворене шутеве у првом полувремену, а кад су се распуцали, погађали су и преко наших руку. Имали су подршку публике, нас је ухватила нервоза, ушли смо у расправу са судијама, што је такође један од разлога пораза – сматра Савановић.

Следи дуел са селекцијом Шпаније, а затим можда и одлучујући меч за пласман у четвртфинале против Турске:

– Не треба се бавити калкулацијама. Треба се најпре окренути утакмици са Шпанијом. Имамо два узастопна пораза и трећи нам сигурно не би пријао. Добро се познајемо, нема никаквих тајни, неће бити изненађења, само је питање која ће екипа бити психолошки спремнија за велику борбу– најављује Душко Савановић.