Акција едукативних тренинга у организацији Кошаркашког савеза Србије и Удружења кошаркашких тренера Србије, настављена је у Зрењанину. Наш познати тренер Влада Јовановић одржао је три едукативна тренинга играчима 1998. и 1999. годиште из целе Србије, уз помоћ домаћина – регионалног Кошаркашког савеза Војводине.
Услови за рад су били одлични, пре свега смештај и дворана, као и све остало што је било потребно за квалитетан рад. Тренинзима су присуствовали и чланови сектора мушке кошарке КСС потпредседник Игор Ракочевић, директор мушких репрезентативних селекција Владимир Кузмановић, стручни сарадник за рад са млађим категоријама Гордан Тодоровић, скаут сарадник за млађе репрезентативне селекције Александар Смиљанић, као и селектор У18 репрезентације Србије Милан Гуровић и представници УКТС и КС Војводине…
Ова акција, као и претходне, помогла је да се стекне увид у потенцијал и таленте на које могу у будућности да рачунају наше млађе репрезентативне селекције, а нарочито за прву следећу акцију У18 репрезентације, која ће се одржати у фебруару.