РАДИВОЈ КОРАЋ – ВРШАЦ 75:47 (20:11, 13:11, 24:18, 18:7)

Кошаркашице Радивоја Кораћа други су финалиста Купа „Милан Цига Васојевић“, пошто су више него убедљиво савладале Вршчанке. Екипа тренера Милоша Павловића у недељу од 16.00 часова у великој дворани СПЦ „Војводина“ у Новом Саду бориће се за трофеј са Црвеном звездом.

Кошаркашице Радивоја Кораћа одлично су отвориле утакмицу и серијом 10:0 повеле са 16:8 у осмом минуту. Највећу предност Београђанке су имале на крају прве четвртине после поена Турудићеве – 20:11.

У другој деоници Вршчанке су се знатно поправиле, па и пришле на 24:22 после серије 7:0 у 16. минуту. Међутим, Кораћ је одговорио серијом 9:0 и на велики одмор отишао са „плус 11“ – 33:22.

На почетку треће четвртине Кораћ је повео 37:22, али се Вршчанке нису дале па су мини серијом 6:0 смањиле на 37:28, а онда у 27. минуту и на 43:34. Ипак, Кораћ је преко одличне Турудићеве контролисао резултат и држао двоцифрену разлику, па је на последњи одмор отишао са капиталних 57:40.

Београђанке су одличну игру приказале и у уводним минутима последње четвртине, када су погађале са свих позиција и у 34. минуту имале највећих „плус 31“ – 71:40, када је питање другог финалисте и дефинитивно било решено.

Комплетну статистику са меча можете видети овде

http://www.kss-live.com/kupz/live.php?id=rad_vrs

Милош Павловић, тренер Радивоја Кораћа

– Од првог момента смо показали већу жељу и агресивност. Довољно је да се погледа однос индексих поена, који говори више од резултата о нашој доминацији. Имали смо апсолутну контролу скока, дозволили ривалу само шест офанзивних скокова, а ми смо имали 17, што је за сваку похвалу. Надиграли смо их у свим сегментима. Нажалост, десио им се пех са повредом Мандићеве, што нам је можда олакшало посао, али мислим да је и пре тога све било решено. Када је реч о финалу, зна се да у Купу нема фаворита. Звезда је одиграла јако тежак меч у полуфиналу, добар део утакмице била је слабији ривал, али се издигла и славила. Дакле, сутра ће бити пуни самопоуздања, бране трофеј. Очекује нас тешка утакмица, мислим да ће славити тим који први успе да одржи континуитет и први дође до препознатљиве игре. Сигурно ће бити неизвесна и узбудљива утакмица.

Данијела Ризвић, службени представник Вршца

– Честитам Кораћу на заслуженој победи. Одиграли су чврсто у одбрани и нападу, били су ефикаснији од нас. Ми смо били без скока, одбране, конкретне игре, ово је једна од наших најлошијих партија… Желим екипи Кораћа срећу у финалу.