У среду 17. августа у Београду је одржан финални турнир Рода 3х3 првенства Србије у организацији Кошаркашког савеза Србије.

Турнир је отворен у прелепом амбијенту на Тргу Републике, пред многобројним посматрачима и навијачима, где су јуниори и сениорке одиграли прве мечеве, али је због кише такмичење премештено у спортски центар „Спорт Еко“. Уз присуство бројних присталица 3х3 баскета, одиграни су врло занимљиви и динамични мечеви и виђено је много атрактивних потеза.

У конкуренцији јуниора, шампиони Србије постали су момци из екипе Колачићи, који су у финалу победили Ер бол са 18:14. У мечу за треће место, екипа Баскеташи су савладали Паметне мангупе резултатом 11:8.

Код сениорки, најбоља је била екипа Крем, која је у финалу надиграла Лабудице – 17:10. Трећа је екипа Прелепотице, која је савладала Манго са 14:10.

У конкуренцији сениора, нови прваци Србије су момци из екипе Стар промо тим, који су у финалу савладали Олимп резултатом 21:19. У борби за треће место, Мастер тим Земун је победио Змајеве 11:6.

За најуспешније су обезбеђене бројне вредне награде, све екипе су добиле на поклон мајице од Роде и по једну 3х3 лопту по екипи.

Код сениора, првопласирани су добили медаље, одлазак на Мастерс турнир у Лозани 27/28. августа, КСС новчану награду 50.000 дин, робне награде компаније П&Г , ваучер за куповину у РОДА малопродајним објектима у вредности 30.000 динара и награду КСС – патике за сваког играча. Другопласирани су освојили медаље, КСС новчану награду 40.000 дин, робне награде компаније П&Г, ваучер за куповину у РОДА малопродајним објектима у вредности 20.000 динара и награде КСС – тренерке за сваког играча. Трећепласирани су добили медаље, КСС новчану награду 20.000 дин, робне награде компаније П&Г, ваучер за куповину у РОДА малопродајним објектима у вредности 10.000 динара и награде КСС – дукс за сваког играча, док је четврти тим добио поло мајице за сваког играча.

Најбоља екипа сениорки освојила је медаље, КСС новчану награду 40.000 дин, робне награде компаније П&Г, ваучер за куповину у РОДА малопродајним објектима у вредности 30.000 динара и награде КСС – тренерку за сваку играчицу. Другопласиране су освојиле медаље, КСС новчану награду 20.000 дин , робне награде компаније П&Г, ваучер за куповину у РОДА малопродајним објектима у вредности 20.000 динара и награде КСС – тренерку за сваку играчицу. За треће место су следовале медаље, КСС новчана награда 10.000 дин, робне награде компаније П&Г, ваучер за куповину у РОДА малопродајним објектима у вредности 10.000 динара и награде КСС – дукс за сваку играчицу, а за четврто место награде КСС – поло мајица за сваку играчицу.

Код јуниора, шампиони су освојили медаље, робне награде компаније П&Г и награде КСС – тренерку за сваког играча. Друго место донело је медаље, робне награде компаније П&Г и награде КСС – дукс за сваког играча, треће место медаље, робне награде компаније П&Г и награде КСС – поло мајицу за сваког играча, а четвртопласирани су освојили памучне мајица за све играче.