На ФИБА 3х3 Евро купу данашњи дан је био, нажалост, последњи за нашу
женску репрезентацију. Даме су изгубиле оба меча у својој групи Ц и нису успеле да се пласирају у завршницу.
У првој утакмици од наше женске репрезентације биле су боље Холанђанке, које су славиле резултатом 14:10. Утакмицу је противник изванредно отворио прецизним шутевима за два поена (три „двојке“ без промашаја у
првим минутима меча), да наше девојке до самога краја нису успеле да стигну разлику коју су Холанђанке направиле на самом почетку меча.

У другој утакмици против домаћина виђен је готово пресликан претходни меч, где противнице од старта стварају недостижну предност коју наше девојке, упркос напорима, не успевају да надокнаде. Румунке су славиле резултатом 22:9, и нажалост оставиле нашу репрезентацију по први пут у последње три године без четвртфинала.

Подсећамо да ћемо у недељу, 16. септембра имати представника на завршном дану ФИБА 3х3 Евро купа, јер мушка репрезентација игра свој меч четврфинала против Мађарске од 12.40 часова (по српском времену). У случају победе наших момака, противник у полуфиналу биће им победник меча између Русије и Француске, а меч полуфинала би се играо од 16.40 сати по српском времену. Евентуално финале је заказано за 19.05 часова.

Треба напоменути да је од данас делегација Србије у Букурешту „јача“ за једног члана, јер се репрезентацијама прикључио и Игор Ракочевић, потпредседник КСС за мушку кошарку.

Све мечеве на шампионату можете пратити на каналу Спорт Клуб ХД директно сва три дана такмичења, као и на стриму који се налази на званичном сајту ФИБА 3х3 Евро купа на адреси:

http://www.fiba.basketball/3x3europecup/2018, као и на званичном „ју тјуб“ каналу: https://www.youtube.com/user/3x3planet.