Репрезентација Србије одржала је последњи тренинг у Лилу пред сутрашњи полуфинални дуел против селекције Шпаније (17:00 часова). Наше кошаркашице направиле су пласманом међу четири најбоље екипе на „Еуробаскету 2013“ историјски успех, али немају намеру да се задовоље постигнутим. Покушаће да још једном оставе срце на терену, покажу борбу вредну сваког дивљења и да се на тај начин супротставе великом фавориту.

– Очекује нас велика утакмица са противником, који је без икакве препотенције још пре почетка шампионата видео себе у финалу против домаћина Француске. Све досадашње утакмице на турниру добиле су убедљиво, што не треба да чуди ако се узме у обзир таленат и квалитет њихових играчица, клубови у којима играју, као и уговори које имају. Нису снага селекције Шпаније само Литли и Торенс, већ и осталих десет играчица, које заједно чине врхунски тим, састав за сваки респект – јасна је Марина Маљковић, селекторка репрезентације Србије.

Кад је реч о нашим репрезентативка, Марина Маљковић нема дилему да ће још једном пружити максимум и покушати да направе нови подвиг:

– Стигле су нас ситне повреде, што је донекле и нормално после седам одиграних мечева. Енергетска потрошња после утакмице са Италијом била је огромна, али сви једва чекамо сутрашњи меч. Не размећемо се великим речима, никоме не претимо, једино сам сигурна да нећемо одустати од нашег златног правила, покушаћемо да, као и до сада, будемо најборбенији тим на шампионату, па шта нам Бог да – закључила је Марина Маљковић.