Само делић победничке атмосфере покушала је да нам пренесе Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрзентације, после фантастичног успеха, тријумфа против селекције Италије, пласмана у полуфинале Европског првенства, обезбеђеног учешћа на Светско првенство следеће године у Турској.

– Срећне смо, пресрећне, лебдимо… Оно о чему тренутно размишљам је начин како да се прошире дресови наших најбољих кошаркашица како би стала њихова велика срца. Поносни смо на чињеницу, што смо бар на трен вратили осмех на лице народу Србије, јер знамо колико се у нашој земљи тешко живи и колико је важан сваки успех.

Селекторка наших најбољих кошаркашица верује да ће се овај успех утицати и на резултате млађих репрезентативних селекција:

– Имају на кога да се угледају, виделе су како треба да се бори са грб и дрес своје земље. Имају смернице како да играју овог лета и да са медаљама обрадују народ у Србији. Такође, верујем да ће се бар хиљаду девојчица, после наших игара у Француској, одлучити да тренира кошарку. Била би то такође велика победа.

О својим изабраницама које изгарају на сваком мечу на Европском првенству у Француској, али и плене игром и понашањем, има кратак коментар.

– Играмо са осмехом, господски и мирно, јер знамо да смо напорно радили у претходном периоду. Колико год утакмица била тешка, уложићемо и последњи атом снаге, борити се до самог краја. И никад не заборављамо, да само онај ко сме, тај и може!