До почетка Европског првенства у Словенији остало је мање од 24 сата, а у хотелу „Компас“ у Крањској Гори, где је смештена репрезентација Србије, заједно са још пет ривала из групе „Б“, влада атмосфера ишчекивања. Данас, нешто после поднева, последња је допутовала и селекција Литваније.

Иако лоби хотела „Компас“ није велики и често је „закрчен“ репрезентативцима, члановима стручних штабова и бројним представницима медија из земаља које ће своје утакмице прве фазе играти у Јесеницама, особље се труди да свима омогући пријатан боравак у Крањској Гори и добре услове смештаја током прве фазе Шампионата.

Репрезентација Србије боравила је овде и током прве фазе припрема за Евробаскет, у јулу месецу и тада, као и сада на располагању играчима и стручном штабу, увек је био Горан Јованович, координатор за спорт туристичке организације Крањске Горе. Селектор Србије Душан Ивковић и генерални секретар Андрија Клеут, разговарали су данас са Јовановичем.

„ Људи из хотела Компас су изузетно љубазни и професионални и максимално се труде да све репрезентације имају добре услове. Што се тога тиче, немамо никакве замерке, већ само речи хвале. Можда је организатор Шампионата могао да смести по три екипе у два различита објекта, што би тимовима сигурно донело већи мир и смањио би се притисак навијача и медија на играче“, рекао је селектор Србије Душан Ивковић.