Почињу тренинзи женске кошаркашке репрезентације пред почетак припрема за Рио

Женска кошаркашка репрезентација Србије окупиће се данас у дворани Визура спорт и започети заједничке тренинге пред почетак званичних припрема за Олимпијске игре у Рију.

Одлуком стручног штаба на челу са Марином Маљковић, али и захтевом самих играчица, направљен је заједнички договор да екипа ради додатних седам дана како би што спремније дочекале одлазак на Златибор 10. јула.

У Визура спорту ће се тренирати два пута дневно, а посветиће се пажња и индивидуалном и групном раду. Тренинге ће радити девет играчица: Милица Дабовић, Тамара Радочај, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Дајана Бутулија, Тијана Ајдуковић, Сања Мандић и Драгана Станковић, а са екипом ће бити и Кристина Топузовић која је добила медицинску дозволу да тренира. Стручном штабу ће се из Сједињених Држава прикључити помоћни тренер Бојан Јанковић.

Њима ће се 10. јула на Златибору прикључити Јелена Миловановић и Данијел Пејџ, као и још неколицина играчица, а долазак Соње Петровић и Ане Дабовић из WНБА очекује се крајем месеца.

Европске првакиње такмичење у Рију почињу 7. августа против Шпаније, а противнице у групи биће још и Канада, САД, Кина и Сенегал.