Званични првак Европе, женска кошаркашка репрезентација Србије поново се у понедељак окупља у Београду, пред гостовање у Бања Луци, пошто ће у суботу одиграти пријатељску утакмицу против селекције Словеније. Ову акцију стручни штаб на челу са Марином Маљковић искористиће за тестирања и медицинске прегледе играчица, како би на припремама за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру које званично почињу одласком на Златибор 10. јула могле да се посвете искључиво раду.

– Најважнији моменат овог окупљања је утакмица против Словеније. Изузетно ми је драго што ће се коначно реализовати једна идеја о којој размишљамо од тренутка када сам дошла на позицију селекторке. Желимо да поклонимо ово дружење нашим навијачима у Републици Српској који су нас толико подржавали свих ових година – рекла је селекторка Марина Маљковић.

На првој прозивци биће све играчице које су недавно гостовале у Француској, као и капитенка Милица Дабовић. Постоји могућност да се појаве и два – три нова лица, како би селекторка могла да види на делу све кандидаткиње за одлазак у Рио.

– У наш план убацили смо и додатни период рада за неке играчице од 3. јула до одласка на Златибор, због специфичности ситуације у којој се налазимо. Желимо да што боље надокнадимо чињеницу да већи део припрема морамо да одрадимо без Соње Петровић и Ане Дабовић које су у WНБА, али и зато што ће друге репрезентације имати квалификације и већи број јаких такмичарских утакмица у припреми од нас – истакла је селекторка Србије.

Утакмица Србија – Словенија игра се у Бања Луци у суботу, 11. јуна од 17 часова и 30 минута.