Обе 3×3 репрезентације Србије данас су након квалификационих утакмица по групама обезбедиле пласман у четвртфинале које ће сутра играти у Амстердаму на 3х3 ФИБА Евро Купу.
Даме су имале тежи посао и у својим утакмицама у групи имале су половичан успех. У првој утакмици дана савладале су репрезентацију Чешке Републике резултатом 18-16. Ток утакмице није наговештавао овако неизвестан резултат јер је екипа Србије показала квалитетну партију, али су Чехиње шутевима за два поена успевале да остану у игри да учине меч занимљивим. Ипак, наше даме су рутински до краја одржале предност и славиле. У другом мечу који су играле против репрезентације Италије пружена је слабија партија и Италијанке су победиле резултатом 14-10. Ипак, победа над Чешком обезбедила је и друго место у групи и пролазак у четврфинале где ће их сутра, у недељу 09.јула, од 14.55 часова чекати репрезентација Русије која је заузела прво место у својој квалификационој групи. Поред нашег меча са Русијом, остали парови женског четврфинала су: Швајцарска-Холандија, Италија-Шпанија и Француска-Мађарска.
Мушкарци су можда и лакше него сто се очекивало остварили обе победе у својим мечевима обезбедивши прво место у групи А, и заказавши у четвртфиналу у недељу од 13.50 часова дуел са домаћином Холандијом. Први меч против Мађарске је био изузетно неизвестан у првој својој половини док наши репрезентативци нису дошли „до даха“ и резултатски се одвојили, да би на крају салвили резултатом 21-13. На жалост, у овом мечу је Душан Домовић Булут доживео повреду скочног зглоба, са којом ће до краја шампионата наступати. Из тог разлога се очекивала изузуетно неизвесна и тешка утакмица против Шпанаца који у својим редовима имају и АЦБ играча Наћо Мартина (наступа за екипу Морабанк Андора). Међутим, од првих секунди утакмице Србија је дала до знања да је фаворит и са великим бројем атрактивних акција учинила овај меч изузетно лепим и интересантним за гледање упркос убедљивој победи над Шпанцима резултатом 21-9. Остали парови мушког четвртфинала су: Француска-Летонија, Словенија-Русија и Украјина-Шпанија.
У случају проласка наших репрезентација у je , ти мечеви ће бити на програму од 17.50 часова.
Поред наведених успеха екипа, Биљана Пешовић се пласирала у финале у шутирању за три поена, пошто је била једна од две најбоље „тројкашице“ у женској конкуренцији . Тако ће се сутра са још двојицом најбољих тројкаша такмичити за титулу најбољег шутера за три поена на Европском првенству (ради се о финалу у коме ће се такмичити две даме и два мушкарца за титулу најбољег шутера).
Директни преноси свих утакмица Евро Купа могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 , као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3europecup/2017