Мушка селекција Србије освојила је сребрну медаљу на Летњем олимпијском фестивалу младих (ЕYОF) у Трабзону. Изабраници селектора Вање Гуше поражени су у финалној утакмици од селекције Литваније која је била у вођству од самог почетка меча: Србија – Литванија 79:86 (19:22, 15:24, 17:14, 28:26) .

Млади српски тим пружио је сјајан отпор фаворизованој селекцији Литваније која је до финала стигла са четири уверљива тријумфа. Великом борбеношћу покушала је наша репрезентација у другом полуврмену да смањи предност ривала и ухвати резултатски прикључак. Успели су три пута да приђу на четири поена заостатка, али објективно више нису могли.
Сребрна медаља је велики успех, иако су играчи разочарани јер су учинили све да остваре тријумф. Поносан сам на њих. Реално, намерили смо се на бољег ривала. Можда би могли да се успешније супроставимо селекцији Литваније да смо имали дужи припремни период. Ипак, важније од свега, да у овој селекцији има неколико играча који ће у будућности успешно бранити боје репрезентативних селекција – истакао је селектор селекције Србије Вања Гуша .
СРБИЈА: Ђорђевић 4, Симовић 12, Васиљевић 8, Бурсаћ 10, Давидовац 14, Југовић 14, Загорац 8, Даскаловић 5, Шаренац 2, Старинчевић 2, Вељковић, Илкић.
ЛИТВАНИЈА: Еиникис, Земгулис 6, Красаускас, Кримелис 24, Монтвила, Палиукенас 27, Павловскис 3, Рупкус, Сабонис 15, Серкснас, Зуклевичијус 3, Зупкаускас 8.