У Бујановцу је 20. и 21. априла 2019. године по девети пут одржан традиционални међународни мини баскет фестивал „Сачувајмо децу“.

Фестивал је по својој природи имао међународни карактер. Учешће су узеле мини баскет екипе из Македоније и Србије, а по броју учесника је оборен рекорд самог турнира – више од 750 девојчица и дечака је ове године узело учешће на фестивалу у Бујановцу.

Сви учесници су по традицији добили медаље за учешће на овој манифестацији, док је сваки клуб добио пехар и захвалницу. За два дана фестивала одиграно је 60 мини баскет утакмица на три специјално постављена мини баскет терена. Играло се са лоптама бр.4 и бр.5 – у зависности од узрасне категорије.

Показни тренинг за најмлађе држао је Раде Георгиевски, али овога пута је представљен нови вид мини баскет игре и то на вештачкој трави, после чега је одиграна промотивна утакмица чији су учесници били најмлађи.

Манифестација чији је главни организатор био локални клуб „Плej 017“ одржана је на изузетно високом нивоу, са јасном поруком да сви ми, тренери и родитељи, пратимо и поштујемо слоган „Сачувајмо децу“, а задатак деце је да чувају кошаркашку лопту, тренирају, уче и постану добри људи. Председник клуба Ненад Стајић захвалио се свима који су дошли у СЦ „Младост“ и подсетио на мото манифестације „Сачувајмо децу”, док се у име локалне самоуправе која је подржала фестивал обратио заменик председника Стојанча Арсић, рекавши да су сви учесници победници, док је председник Мини баскет удужења Србије Раде Георгиевски деци поручио да слушају тренере и да уместо мобилних телефона у руке узму лопте.