У организацији ФИБА Европе, 13. новембра у Минхену, одржан је састанак спортских директора из Кошаркашких савеза Шпаније, Грчке, Турске, Литваније, Италије, Француске и Србије, на коме је анализирано стање кошаркашког спорта у млађим старосним категоријама. На састанку су представљена и размењена искуства из програма за развој младих.

ФИБА Европу су представљали Камил Новак, генерални секретар, Ричард Стоукс, директор сектора такмичења и судијског сектора, Радмила Тарнер из сектора за развој и анти-допинг и Мајкл Шварц, координатор за тренере.

На сатанку се расправљало и о следећим темама: летњи календар ФИБА Европе и друга међународна такмичења, систем развоја младих играча, расположивост играча за наступ у националним тимовима и будуће стратегије савеза чији су се представници окупили.

Представник Кошаркашког савеза Србије на састанку у Минхену био је Драган Тарлаћ, директор мушких репрезентација.

“Ово је био први у низу састанака који ће имати за циљ повезивање великих кошаркашких земаља и, кроз заједнички рад, успостављање квалитетнијег система такмичења свих млађих категорија у организацији ФИБА Европе. На састанку су сви били сложни у оцени да постоји велики простор за напредак и да кроз директну размену искустава, а уз посредовање ФИБА Европе, можемо доћи до бољих резултата.“, пренео је своје утиске из Минхена Драган Тарлаћ.

Жреб за Европска првенства млађих мушких и женских националних селекција ће се одржати 1. децембра, а њему ће претходити састанак представника кошаркашких савеза учесника, са темама везаним за маркетинг и промоцију такмичења за младе, као и за развој младих талената.