Филм „Златна левица – Прича о Радивоју Кораћу“ званично је номинован за две најпрестижније награде на 33. интернационалном филмском фестивалу у Палерму. Филм се нашао у категоријима за најбољи страни филм и најбољу режију. Снимање филма о Радивоју Кораћу подржано је од стране Међународног олимпијског комитета (МОК), Светске кошаркашке федерације (ФИБА), Министарства омладине и спорта, Кошаркашког савеза Србије (КСС) и Градског секретаријата за културу Града Београда, док је покровитељ филма председник Републике Србије, господин Борис Тадић.

“Филм о Кораћу резултат је рада и несебичног залагања екипе људи који су заједно са мном градили овај пројекат. Изузетна је част када ваше дело и вишегодишњи труд буду признати од најбољих критичара из света филма. Драго ми је што ће овај филм имати прилику да види публика и ван граница Србије“, истакао је Гордан Матић, редитељ и продуцент филма.

Филм о Радивоју Кораћу премијерно је приказан на специјалној пројекцији 14. септембра у Каунас Арени у Литванији, у оквиру званичног програма Европског првенства у кошарци на којој су присуствовале кошаркашке делегације, као и разни гости и новинари из света спорта. Позитивне реакције на филм пренели су, не само домаћи медији, већ и новинари из Литваније, Италије, Шпаније и Француске. Свечано проглашење победника и додела награда одржаће се 19. децембра 2011. године у Театру Политеама у Палерму.