Истински спектакл у препуној сали „Љуба Тадић“ у Југословенсом драмском позоришту… У понедељак увече, бред бројним угледним званицама из света кошарке, премијерно је приказан документарни филм „250 степеника“. Филм настао у продукцији „ПГМ нетворка“, аутора новинара Владимира Пајића, у режији Владимира Курћубића, после 30 година прича причу о генерацији кошаркаша која је 1987. године освојила Светско јуниорско првенство у италијанском градићу Бормију и тако најавила године доминације једне сјајне генерације. У овом документарном филму, чијем су стварању помогли и људи из КСС, појављују се сви играчи и чланови стручног штаба који су учествовали у овом великом успеху, на челу са нашим трофејним стручњаком Светиславом Пешићем, који овој причи даје посебан тон.

Премијери је присуствовало осам играча те легендарне екипе: актуелни селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић, тим менаџер нашег сениорског националног тима Небојша Илић, Мирослав Пецарски, Славиша Копривица, Дино Рађа, Теоман Алибеговић, Самир Авдић и Зоран Калпић…

После пројекције филма Светислав Пешић, чланови стручног штаба и играчи изашли су на бину и добили велике аплаузе. Некадашњи селектор јуниорске репрезентације Југославије своје бивше пулене изненадио је признањима и плакетама које им је 30 година касније уручио за све оно што су пружили 1987. у Бормију, али и све оно што су након тога дали кошарци.

Играчи, а пре свих капитен екипе из Бормија Александар Ђорђевић, нису крили снажне емоције…

Овом приликом, представљена је и књига новинара Владимира Станковића „Бајка из Бормија“.