У уторак 11. августа на отвореним теренима КК Црвена Звезда на Калемегдану одржан је ФИНАЛНИ ТУРНИР 3X3 ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ (у баскету).

На Финалном турниру учествовало је 16 најбољих екипа по пласману са квалификационих турнира који су одржани у Нишу, Крагујевцу, Сремској Митровици, Београду, Вршцу, Алексинцу, Параћину и Ћуприји.
После елиминационих борби у велико финале су се пласирале екипе ОЛИМП и Master Caffe. У сјајној утакмици екипа Master Caffe приредила је и може се рећи мало изненађење, убедљиво савладала екипу ОЛИМПА резултатом 22 : 15 и освојла титулу ПРВАКА СРБИЈЕ У 3X3 ТАКМИЧЕЊУ.

За најбољег играча проглашен је НИКОЛА ВУКОВИЋ члан победничке екипе. У утакмици yа треће место екипа АК СЕКУЛИЋ победила је РАНЧ резултатом 21 : 12. Три првопласиране екипе добиле су награде медаље и комплет спортске опреме КСС а победник турнира је остварио пласман и учешће са свим плаћеним трошковима на једном од највећих и најзначајнијих ФИБА-квалификационих турнира (FIBA Chalenger) који се одржава у Букурешту у периоду 14/17. августа. Награде су додељивали Наташа Ковачевић кошаркашица, Драган Ђилас председник КСС и Дејан Димтријевић координатор пројекта 3X3 КСС.

Турнир су посетили и на финалу били присутни и високи званичници Француске кошаркашке федерације, Жан Пјер Сиута председник и Горан Радоњић директор Француске федерације за међународне односе, у друштву Дејана Томашевића потпредседника КСС. Такође били су присутни и бројни тренери и бивши играчи а финалну утакмицу је посматрало око 1.000 гледалаца.

Велика захвалност КК Црвена Звезда која је уступила своје терене на Калемегдану тако да је турнир одржан у најлепшем могућем амбијенту. Велика захвалност и компанији ХЕБА која је својим освежавајућим пићима олакшала учесницима и гостима прилично врео дан и вече.