ФМП – МЕТАЛАЦ 101:68 (21:16, 23:18, 35:11, 22:23)

Финални турнир Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа отворили су ФМП и Металац. Тим из Железника је убедљиво славио и први обезбедио пласман у полуфинале.

Меч је почео са неколико промашаја на обе стране. ФМП је први „прорадио“, одмах су Ваљевци ухватили прикључак, а на крају прве деонице која је била прилично изједначена екипа из Железника је водила 21:16.

У другој четвртини ФМП је појачао ритам и после две тројке и двојке у 12. минуту стигао до 29:16, а у 18. минуту после сјајних асистенција Човића и атрактивних закуцавања Симанића и до највећих 44:27.

Друго полувреме донело је још убедљивију игру тима из Железника. ФМП је повећавао предност из минута у минут, а у 27. минуту било је огромних 71:40.

Највећу предност ФМП је имао у 29. минуту – 77:40, када је практично и решено питање победника.

АБА лигаш је до краја одржавао високу предност и рутински стигао до победе и пласмана у полуфинале, где га у суботу од 17.00 часова чека бољи из дуела Црвена звезда – Борац.

Комплетну статистику са меча можете погледати на овом линку

http://www.fibalivestats.com/u/KSS/832521/

 

Михаило Почек, тренер Металца

– Честитам ривалу на заслуженој победи. У првом полувремену поштовали смо договор из свлачионице и имали доста солидан резултат у прве две четвртине. Нажалост, нисмо у другом полувремену наставили тако, ФМП нас је надиграо, био ангажованији, надвисили нас у скоку… Нисмо се враћали у одбрану, лако су постизали кошеве и у једном моменту смо се скоро потпуно предали. За нас је била част што смо били учесници Купа, окрећемо се следећим мечевима у КЛС…

Владимир Јовановић, тренер ФМП

– Честитам Металцу на досадашњим резултатима у сезони и на свему што су урадили. Недопустив је био приступ мојих играча у првој четвртини, стегнутост која је утицала да се изгуби 17 лопти у првом полувремену, што је много за озбиљну екипу. У наставку је пресудила наша боља физичка припремљеност и дужа клупа. Могу да будем задовољан победом, не и игром јер нисмо испоштовали све што је требало… Имали смо и неке кадровске проблеме, комбиновали петроке, али сада је вежно да се одморимо и спремимо за полуфинале.