Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић није постао нови председник ФИБА Европa, пошто је на изборима у Минхену победио Турчин Туграј Демирел, који је тако реизабран и мандат му је продужен до 2023. године. Уз Томашевића и Демирела, кандидат је био и Белгијанац Сирил Куманс.

Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије, Дејан Томашевић, честитао је Демирелу на избору за првог човека ФИБА Европа одржаног данас у Минхену. Први оперативац нашег Савеза поручио је да ће и у будућности наставити да се залаже за позитивне промене у кошарци, зарад даљег развоја игре под обручима.

– Током каријере сам научио да су порази, баш као и победе, саставни део спорта којим се бавим и да треба из обе ситуације извући оно добро, позитивно, и наставити даље уздигнуте главе. Тако и сада, желим да честитам Тургају Демирелу на реизбору за председника ФИБА Европа и да му пожелим све најбоље током наредног мандата. У исто време, захвалио бих се свима који су ме подржавали током кампање у протеклом периоду, председнику Кошаркашког савеза Србије Предрагу Даниловићу, мојим сарадницима и великом броју људи који су веровали у мој програм. Нема места разочарању, већ само оптимизму, јер је моја кандидатура била само почетак и први корак ка променама на боље које су неопходне зарад даљег развоја кошарке. Наставићу да се залажем за развој кошарке како у Србији, тако и у Европи. Такође, желим да Савези у региону подигну сарадњу на још виши ниво. То је моја мисија од које не одступам, без на обзира на тренутну функцију или позицију. У наредном периоду ћу се фокусирати на женско Европско првенство, чији је Србија домаћин, као и на Светско првенство за кошаркаше у Кини, јер су та такмичења наш тренутни приоритет – рекао је Томашевић.