Генерални секретар КСС Дејан Томашевић и наша бивша кошаркашица и амбасадор ФИБА Наташа Ковачевић посетили су нишки Центар за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица ометених у развоју „Мара“.

У пријатној пријатељској атмосфери, поздравили су их директор ове установе Милош Ранђеловић, менаџер центра Милош Оташевић и васпитачи, док су их штићеници „Маре“ дочекали посебном представом током које су плесали, певали, рецитовали…

Дејан Томашевић је свима у име КСС и спонзора Роде и Триглав осигурања поделио поклоне. И за њега, као и за Наташу, домаћин је припремио дарове. Било је то заиста лепо дружење. У њему је посебно уживала једна Драгана.

Она је и прошле године Томашевићу нешто нацртала. И сада је.

– Јако ми је драго што опет видим неке које сам упознао прошле године. Мени овакве акције стварно много значе. Једино ми није драго што се ништа није променило, што овакве установе немају никакав бољитак и препуштене су саме себи. Апелујем пре свега на челне људе града Ниша, на људе који би и по функцији требало да воде рачуна о овој деци, да се заиста активно укључе, да поразговарају са људима који воде овакве установе, са овим дивним дамама које брину о свој овој деци, да саслушају њихове речи, да уваже то што они имају да им кажу. Пре свега, ова деца траже пажњу, посвећеност, љубав… А из те љубави ће се, сигуран сам, наћи и неки динар у градској кући да све услови овде побољшају. Долазим из света спорта и имао сам прилику да разговарајући са људима који воде овакве и сличне установе, дођем до сазнања да спорт много значи за развој и напредак деце.

И Наташа Ковачевић је била срећна после дружења са децом установе „Мара“.

– Велико ми је задовољство што сам данас овде, што смо имали прилику да видимо да је, уз одређену дозу позитивне енергије, све могуће. Значи ми да посећујем ове установе, ови људи овде су прави доказ да прави хероји заиста постоје и они су баш овде. После једног оваквог јутра, ја сам заиста пресрећна – рекла је Ковачевићева.