У Крагујевцу је одржан шести „Меморијални турнир Гордана Богојевић Ковачевић“, посвећен прерано преминулој легенди наше женске кошарке. Овај турнир одржан је у Гоцином родном граду, у дворани која носи њено име, а централни догађај била је утакмица између две екипе у којима је оставила неизбрисив траг – Радничког и Црвене звезде.
И ове године Меморијал је окупио велики број заљубљеника у магичну игру под обручима, како најмлађих, тако и бивших прослављених кошаркашица. Програм је отворен утакмицом најталентованијих девојчица 2002. и 2003. Годиште. Победиле су „беле“ резултатом 53:42, а за најкориснију играчицу утакмице изабрана је Јелена Радојковић, којој је координатор млађих селекција КСС Зоран Тир уручио пригодан поклон. У другом мечу састале су се талентоване играчице 2001. годиште. Славиле су „плаве“, а за МВП је проглашена Александра Мужевић, којој је такође Тир уручио поклон.
Централни догађај Меморијала била је утакмица Радничког и Црвене звезде, која је одиграна пред око 450 гледалаца. Победиле су Београђанке резултатом 80:65, али је то најмање важно јер је утакмица имала искључиво ревијални карактер.
Пре почетка сениорског меча, селектор актуелних првакиња Европе Марина Маљковић предала је пригодан поклон Гоцином сину осмогодишњем Вуку, а малишан је добио поклон и од кошаркашица Црвене звезде. После тога, генерални секретар Регионалног КС Центар Душан Ђурић уручио је Марини Маљковић и потпредседнику КСС за женску кошарку Ани Јоковић вредне монографије.
У публици је било много познатих из женске кошарке, као и Гоцини родитељи, супруг и најближа родбина.
И после толико година, Гоцина звезда не бледи…