Репрезентација Србије имала је још један лак задатак на летњој Универзијади која се одржава у Гвангжуу (Јужна Кореја). Изабраници селектора Вање Гуше у оквиру другог кола групе „Д“ имали су само лакши тренинг против селекције Чиле. Српски академци су овом испиту прилично озбиљно приступили само финалној деоници кад су ривалу дозволили да постигне само два поена: Србија – Чиле 69:43 (21:14, 14:12, 14:14, 20:2).

Као и у премијерном мечу са селекцијом Швајцарске, шут поново није служио изабранике селектора Гуше. Српски академци су из игре шутирали само 33% (72-24), тако да ни 24 офанзивна скока нису превише значила. Ипак, одбрана је и у сусрету са Чилеом одлично функционисала, посебно у последњих 10 минита игре кад је ривалу допуштено да убаци само два поена.

На прве две утакмице најважнији је било освојити бодове и потрошити што мање енергије. За нас турнир практично почиње у уторак. Следе нам мечеви са селекцијама Турске, Бразила и САД и борба за прва два места која воде у четвртифинале – истакао је селектор Универзитетске репрезентације србије, Вања Гуша.

СРБИЈА: Пот 14, Новак 5, Пешаковић 11, Добрић, Кутлешић 6, Аврамовић, Торлак, Мареља 15, Јовановић, Дреновац 7, Тодоровић 1, Миловановић 10.

ЧИЛЕ: Карденас, Сано 2, Силва 24, Санињо, латоре, Лаива, Шулер, Родригез 2, Аранда 10, Пинедо 5, Бићера.

Такмичење на кошаркашком турниру, летње Универзијаде у Гавнгжуу, наставља се у уторак 7. јула кад се репрезентација Србије у 07:30 часова састаје са селекцијом Турском.