Спортска хала у крагујевачком Великом Парку добила је име по прослављеној репрезентативки Гордани Богојевић, а на улазу у овај објекат откривена је спомен плоча у њену част. Плоча је постављена на иницијативу градоначелника Верољуба Стевановића и породице Богојевић, а догађају су присуствовали чланови породице, пријатељи, представници града Крагујевца, представници кошаркашког савеза Србије, Радничког и комплетна женска сениорска репрезентација Србије у кошарци.

Гордана Ковачевић, рођена Богојевић, играла је за Раднички из Крагујевца, Црвену звезду са којом је освојила две титуле првака државе и два национална Купа. Са клубом Профи Д из Панчева освојила је титулу и куп, а са Хемофармом две титуле и два Купа. У иностранству је играла за клубове из Мађарске, Чешке, Италије и Шпаније. За сениорску репрезентацију државе Гордана Богојевић наступала је 11 година, учествовала је на четири шампионата Европе, одиграла 105 утакмица и постигла више од 1000 поена. Као кадеткиња освојила је сребрну медаљу на Европском првенству, а као јуниорка бронзу на Балканијади. Гордана Гоца Богојевић је преминула изненада 2009. године у 36. години живота.

Покренута је иницијатива да се овогодишњи меморијални турнир „Гордана Гоца Богојевић“ одржи у Крагујевцу у периоду од 25.децембра до 1.јануара.

фото: www.sumadijapress.co.rs