Репрезентација Србије састаће се против Русије у четвртфиналу Европског првенства за играчице до 18 година које се одржава у Хрватској. Изабранице селектора Зорана Ковачића, допутовале су јутрос из Винковаца у Вуковар, а у току дана одржаће два тренинга у Спортској дворани у Борову, где ће у петак од 13:45 одиграти најважнији меч на шампионату у коме ће наш млади тим покушати да направи одлучујући корак према једној од медаља:

– Рускиње делују хомогено, види се да су уигране, да имају више играчице које могу да утичу на резултат од нас, али нису непобедиве. Нису сувише тврде, не играју претерано агресивно што нама одговара. Издваја се Полина Федорова, њихов најбољи стрелац и одлични плејмејкер Ксенија Левченко, која има одличан преглед игра и кажњава сваку грешку – истиче селектор Ковачић.

Селектор српских јуниорки зна рецепт по коме се на најбољи начин треба супротставити репрезентацији Русије, која је на шампионату у Хрватској једини пораз претрпела од Шпаније:

– Како знамо и умемо морамо зауставити њихову игру у транзицији. Пола посла ћемо урадити ако нађемо решење за њиховог првог плеја. Такође, потребно је да будемо доста стрпљивији, да не будемо брзоплети као на неким претходним мечевима. Уколико смањимо број грешака и не будемо имали празних минута, верујем да можемо да изненадимо Русију и пласирамо се у полуфинале. Поготово што ћемо имати велику подршку наших навијача који су заслужили да их обрадујемо новом победом – закључио је Зоран Ковачић, селектор женске У18 репрезентације Србије.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ (23. август 2013. године)

СРБИЈА – Русија (13:45)
Француска – Турска (16:00)
Италија – Холандија (18:15)
Шпанија – Шведска (20:30)