Српске кошаркашице захваљујући озбиљном приступу оствариле победу од 94 поена разлике

 

Кошаркашице Србије оствариле су убедљиву победу у Луксембургу са 94 поена разлике, резултатом 132:38, чиме су дошле до другог тријумфа у квалификацијама за Евробаскет 2017.

Изабранице Марине Маљковић су играле у нешто измењеном саставу у односу на меч са Немачком (без Милице и Ане Дабовић), па су прилику добиле кошаркашице које су претходно имале нешто мању минутажу.

Тамара Радочај каже да су њене саиграчице озбиљно схватиле овај меч, упркос очигледној разлици у квалитету између две екипе.

– Без обзира на квалитет и не желећи ни у једном тренутку да потцењујемо противника, утакмицу смо морале да схватимо максимално озбиљно, да је искористимо на најбољи могући начин и да урадимо оно што је селекторка од нас тражила. Велико хвала и нашим навијачима у Луксембургу, који су нас подржавали – каже Радочај.

Саша Чађо била је задовољна наступом свог тима.

– Знали смо да нас чека слабији противник, међутим, без обзира на то, ми смо покушали неке нове ствари и трудиле смо се да играмо и даље своју игру, а то је јако и агресивно. Задовољна сам како смо одиграле и надам се да ћемо да наставимо овим темпом и у фебруару – рекла је Чађо.

Србију сада очекују два гостовања у фебруару, Немачкој и Украјини.