Селекторка најбољих српских кошаркашица Марина Маљковић истакла је да је веома задовољна условима у Крањској Гори, где наша репрезентација обавља други део припрема за Европском првенство у Француској (15. – 30. јун ). Наше најбоље кошаркашице ће у Словенији, где ће одиграти и три пријатељска меча, бити до 22. маја, када следи повратак у Београд.

– У Крањској Гори имамо стварно изванредне услове за припреме, домаћини су нас дочекали на прави начин. Уживамо у амбијенту који нам омогућава да припреме обавимо на највишем могућем нивоу. Што се тиче самог спортског дела, свака кошаркашица мора да покаже да је спремна да се подреди екипи. Ако један Спанулис може да се подреди колективу, а да притом у сваком одлучујућем моменту лопта непогрешиво буде у његовим рукама, могу и оне и то нам је смерница, као најсвежији пример – рекла је Маљковићева.

Са селекторком се сложила и Јелена Миловановић, једна од три капитенке, која истиче да је још рано причати о форми за Европско првенство, пошто је до његовог почетка остало још месец дана.

-Све функционише савршено, услови су одлични и добро тренирамо. За сада све девојке веома добро раде и све изузетно делује. Марина је поставила своје принципе и пратимо их на прави начин. Још је рано да причамо о Европском првенству. Ипак, наше личне амбиције су увек највеће. С друге стране смо врло реалне, тек се припремамо, а добрим радом и тренинзима све може да испадне добро на крају. Имаћемо овде три утакмице, видећемо како ћемо проћи – истакла је Миловановићева.

Стручни штаб за ову акцију је појачан и другим асистентом Бојаном Јанковићем, који долази из Америке, где се са успехом бави женском кошарком у последњој деценији. Селекторки Марини Маљковић помажу још и тим-менаџерка Јадранка Тркуља, званични лекар др Ђорђе Јелић, двоје физиотерапеута – Душан Ђорић и Маја Петровић, члан стручне комисије за женску кошарку Драган Ратковић који се у договору са селекторком повремено прикључује раду и први асистент Игор Поленек, који је прошле недеље добио изузетну част да од следеће сезоне седи на клупи Шопрона као главни тренер.

– Честитам Игору на позиву Шопрона. То је само још једна потврда изузетне сезоне Партизана. Нисам случајно говорила да ће се тек причати о том великом резултату. Много ме радује што сам некога ко је дуги низ година са успехом радио у мушкој кошарци довела у женску кошарку и да је баш из ње направио велики корак у својој тренерској каријери – закључила је Марина Маљковић.

На Европском првенству у Француској, које се игра од 15. до 30. јуна, Србија ће играти у групи Ц са селекцијом домаћина, Великом Британијом и Летонијом.